BIOGRAFIJA

VEDRANA VIDOVIC

Rođena u Berlinu 22.02.1976. a živi i radi u Splitu. Radi na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu.

Aktivnim ronjenjem se bavi od 1998. godine, a član je kluba KŠR Split od 2002 godine. Natječe se u podvodnom ribolovu i apnei.

Godine 2003. završila je CMAS ronilac* te aktivno roni na natjecanjima i ekološkim akcijama. Radi na promociji i razvitku ronjenja na dah u Hrvatskoj.

Na međunarodnom natjecanju u Grčkoj 2005. godine osvaja 1. mjesto (zlatnu medalju) u disciplini CWT, treće mjesto (brončana medalja) u disciplini STA te ruši hrvatski rekord u dinamici.

Na međunarodnom bazenskom natjecanju u Zagrebu 2005. godine obara Hrvatski rekord u disciplini STA. Na natjecanjima u podvodnom ribolovu ostvaruje zapažene rezultate kako na klupskim natjecanjima, međužupanijskim ili na Novogodišnjem kupu u Lošinju.

Licencirani je AIDA instruktor ronjenja na dah, te je međunarodni sudac za ronjenje na dah Judge level E.

Oborila je 12 Hrvatskih rekorda (AIDA) u ronjenju na dah i istodobno držala rekorde (AIDA) u svih 5 morskih/dubinskih disciplina. Od 8 službenih AIDA disciplina u 7 njih je držala hrvatski rekord.

CWT obarala 2 puta, prvi put 2007 godine u Starom Gradu sa dubinom od 47 metara srušila 6 godina star rekord Melite Adany , a drugi put u Dahabu , na natjecanju Triple Depth sa dubinom od 55 metara strušila prijašnji rekord Karle Fabrio Čubrić od 54 metra.

FIM obarala 3 puta, 2007 godine u Sukošanima oborila rekord sa dobinom od 35 metara, kasnije te iste godine u Grčkoj/Loutracki postavila novu dubinu 46 metara a 2008 godine u Egiptu zaronila na 47 metara i tako postavila novi hrvatski rekord.

Godine 2008. postaje članica Upravnog odbora AIDA Hrvatska.

Godine 2010. postaje AIDA Master Instructor.

Prvakinja Hrvatske u ronjenju na dah za 2012 po AIDA asocijaciji.

Vedrana Vidovic